27.4.2018

Mobilno kartično plačevanje

Nudi uporabniku maksimalno udobje pri plačevanju s karticami. Poizkušajte dati svojim komitentom nekaj več in jim omogočite, da pustijo svoje denarnice doma, saj imajo s storitvijo mobilnega kartičnega plačevanja, vse kartice na enem mestu in pri roki. Hkrati pa jim omogočite hitro in enostavno brezstično plačevanje.

 

Storitev in prednosti

Bankart želi z uvedbo podpore mobilnemu plačevanju podpreti banke pri uvajanju novih, sodobnih načinov plačevanja, ki niso nujno samo posledica mandatov in regulative. S to rešitvijo boste dodali vrednost pri uvedbah sodobnih bančnih storitev, ki na dolgi rok prispevajo k prepoznavnosti bančnega sistema kot tehnološko naprednega, istočasno pa zaradi uporabe NFC tehnologije ne zahteva nikakršnih  nadgradenj na strani trgovcev. Vsak POS terminal, ki zna sprejeti brezstično kartico, zna namreč sprejeti tudi NFC mobilno napravo. Večina POS mreže, ki jo procesira Bankart je že danes nadgrajena z brezstičnimi čitalci in s tem tudi že pripravljena na NFC mobilno plačevanje. Najpozneje do leta 2020 pa bodo morali biti zaradi mandatov plačilnih shem nadgrajeni vsi POS terminali, tako v mreži Bankarta kot drugod. Plačilne sheme so tudi pripravile specifikacije, ki so zagotovile standardizirane okvire za implementacijo novih mobilnih rešitev tako, da je mogoče zagotoviti popolno skladnost z EMV in PCI DSS standardi.

Uvedba rešitve mobilno kartično plačevanje je stroškovno ugodna, ker namesto interne tokenizacije uporablja že vzpostavljene storitve tokenizacije s strani kartičnih shem.

Ne glede na uporabo zunanje tokenizacije rešitev ponuja velik nabor funkcionalnosti za Mastercard in Visa kartične produkte.

Rešitev je sestavljena iz dveh osnovnih gradnikov:

 

Osnovne funkcionalnosti storitve Mobilno kartično plačevanje

 

Platforma za mobilno plačevanje omogoča različne stopnje integracije s sistemi banke. Banke se lahko odločajo med modeli, ki minimizirajo vpliv na obstoječe sisteme (izrabljanje obstoječih kanalov za upravljanje s karticami) in modeli z višjo stopnjo integracije, ki banki zagotavljajo večjo kontrolo nad novimi storitvami.

 

 

Uporabniška izkušnja

 

Enostavna registracija uporabnika

Enostavno in varno plačilo

 

Možnosti za nadaljnji razvoj – Platforma za digitalizacijo

 

Mobilna aplikacija bo v nadaljevanju predstavljala temelj mobilne platforme, na kateri bomo poleg brezstičnega plačevanja lahko bankam ponudili številne druge dodatne mobilne storitve za imetnike. Konkretno govorimo o možnosti uvedbe funkcionalnosti, kot so:

Upravljanje s fizičnimi karticami (blokada, deblokada, limiti, SRM kode in ostale varnostne nastavitve, …).

 

[Intervju] dr. Rainer Schamberger

Naše storitve izvajamo v šestih državah
Pišite nam in
pokličemo vas nazaj.
Zadovoljstvo naročnikov je vodilo našega poslovanja.

    Oblikovanje in izdelava: