Domov E-pošta Kazalo Natisni

www.bankart.si deluje na osnovi tehnologije Flash (različica 7.0 ali novejša).
Priporočamo, da si za nemoten ogled strani naložite najnovejšo različico tega predvajalnika.

Namesti Flash predvajalnik...

Projekti
Avtomatski polog gotovine omogoča takojšnje razpolaganje s sredstvi!

 

Kaj omogoča avtomatski polog gotovine?

Bankart je uspešno zaključil razvoj podpore za avtomatski polog gotovine na bančnih avtomatih. Storitev omogoča polog gotovine na bančnem avtomatu s kontrolo (ponaredki, kakovost…) bankovcev, takojšnjim knjiženjem na transakcijski račun imetnika kartice in takojšnjo možnostjo uporabe položenih sredstev s strani uporabnika.

Prednosti uporabe storitve za komitente

Storitev avtomatskega pologa gotovine na bankomatu uporabnikom omogoča, da bankovce enostavno položijo v režo bančnega avtomata in s sredstvi, ki jih je preko bančnega avtomata položijo na svoj račun, razpolagajo takoj. Ob pologu se izpiše potrdilo o pologu, kar daje predvsem zaupanje v izvedeno transakcijo. SKB uporabnikom omogoča, da v režo bančnega avtomata vstavijo le sredstva v apoenih 10, 20, 50 in 100€.
Z dosedanjo tehnološko rešitvijo je bila sicer že omogočena storitev pologa gotovine na bankomatu (Depozit – uporaba ovojnic), vendar uporabnik storitve ni mogel takoj razpolagati s sredstvi na računu, saj je morala banka le-te ročno knjižiti na uporabnikov račun.

Prednosti uvedbe storitve za banke

Z vidika banke uvedba avtomatskega pologa gotovine pomeni racionalizacijo poslovanja, posledično višjo stroškovno učinkovitost, zmanjševanje možnosti napak zaradi avtomatizacije postopka in funkcionalnost izločanja ponaredkov in nekakovostnih bankovcev iz gotovinskega prometa.

Uvedba avtomatskega pologa gotovine pri bankah

K implementaciji rešitve na svoje bankomate je prva pristopila Abanka, avtomatski polog gotovine pa so uvedle tudi NLB, SKB, UniCredit Banka Slovenije in Nova KBM
Komitenti Abanke, NLB, SKB in UniCredit banke Slovenije lahko avtomatski polog gotovine na določenih bančnih avtomatih svoje matične banke izvedejo v kolikor so imetniki debetnih kartic Ba Maestro. Komitentom komitentom Nove KBM pa je avtomatski polog gotovine omogočen z Activa Maestro kartico in Visa klasično debetno kartico. 
Abanka in NLB avtomatični polog gotovine omogočata svojim komitentom, imetnikom poslovnih debetnih kartic BA Maestro, Nova KBM pa imetnikom poslovne Activa Maestro kartice.


  

Od začetnih 1000 transakcij mesečno danes avtomatski polog gotovine na bankomatu opravi že več kot 11.000 uporabnikov! 

 

Kje lahko preverimo lokacije bankomatov, ki omogočajo polog gotovine?

Lokacije bankomatov bank, ki omogočajo storitev avtomatskega pologa gotovine, si lahko ogledate na www.bankomati.net, več informacij o novi storitvi pa prejmete na bankah, ponudnicah predmetne storitve.

Kontakt

T:+386 (0)1 583 42 02
T:+386 (0)1 583 41 00
F:+386 (0)1 583 41 96
info@bankart.si
www.bankart.si

 © BANKART 2007  |   Pogoji uporabe  |   Produkcija: Innovatif cookie