Domov E-pošta Kazalo Natisni

www.bankart.si deluje na osnovi tehnologije Flash (različica 7.0 ali novejša).
Priporočamo, da si za nemoten ogled strani naložite najnovejšo različico tega predvajalnika.

Namesti Flash predvajalnik...

Projekti
Preprostejši in hitrejši način plačevanja s plačilno kartico

Bankart v sodelovanju z NLB in Novo KBM razvil podporo za brezstično plačevanje.

Brezstično plačevanje je omogočeno imetnikom novih NLB MasterCard kartic in novih debetnih kartic Visa Nove KBM, podprtih s čipom za brezstično plačevanje, na prodajnih mestih s POS terminali, opremljenimi z novimi čitalci za brezstično plačevanje.

Brezstično plačevanje je v evropskem prostoru v razmahu že nekaj let in počasi izpodriva dosedanje načine plačevanja (vstavljanje kartice oziroma poteg kartice na POS terminalih). Brezstično plačevanje pomeni, da vam ob nakupu na prodajnem mestu kartice ni več treba vstaviti v režo POS terminala. Nova tehnologija  omogoča, da čip na kartici podatke, potrebne za plačilo, s pomočjo majhne antene posreduje POS terminalu. Ko prodajalec v POS terminal vnese in potrdi znesek nakupa za plačilo, kartico prislonite k POS terminalu na označeno mesto , počakate na zvočni in/ali svetlobni signal in nakup je opravljen. Brezstično plačevanje na kartici kot tudi na POS terminalu označuje znak Slika 1 ali Slika 2.

Pri brezstičnem plačevanju gre torej za način plačevanja s karticami, kjer se plačilna kartica POS terminalu le približa in postopek steče. Za uporabnike tovrstno plačevanje pomeni varno, predvsem pa preprostejšo in hitrejšo uporabo pri plačevanju svojih storitev.

Za prodajna mesta v Sloveniji velja, da če je znesek nakupa:

  • nižji od 15 evrov, kartico prislonite na označeno mesto na POS terminalu, počakate na zvočni in/ali svetlobni signal in plačilo je opravljeno,
  • višji od 15 evrov, kartico prislonite na označeno mesto na POS terminalu, vnesete številko PIN, počakate na zvočni in/ali svetlobni signal in plačilo je opravljeno.

Podporo za brezstično plačevanje za MasterCard kartice je Bankart razvil v sodelovanju z NLB. Brezstično plačevanje je mogoče z novimi NLB Karticami MasterCard.

Podporo za brezstično plačevanje za Visa kartice je Bankart razvil v sodelovanju z Novo KBM. Imetniki kartic s takojšnjim plačilom Nove KBM lahko od februarja 2015 dalje v okviru obnove kartic pričakujejo novo debetno kartico Visa, ki bo nadomestila dosedanjo Activa Maestro debetno kartico in omogočala brezstično poslovanje ter številne druge prednosti.

Bankart je projekt brezstičnega plačevanja za zainteresirani banki izvajal v dveh fazah. V prvi fazi se je z novimi čitalci, ki podpirajo brezstično plačevanje, nadgradila bančna POS mreža, v drugi fazi pa je sledila nadgradnja in podprtje izbranih kartic s čipom za brezstično plačevanje.

Podrobnosti o možnostih brezstičnega plačevanja so vam na voljo na bankah, ki omogočajo brezstično plačevanje.

Kontakt

T:+386 (0)1 583 42 02
T:+386 (0)1 583 41 00
F:+386 (0)1 583 41 96
info@bankart.si
www.bankart.si

 © BANKART 2007  |   Pogoji uporabe  |   Produkcija: Innovatif cookie